Ikea Keuken Plaatsen

Een IKEA keuken plaatsen. Hoe doet u dat?

Wanneer u de keuken bestelt ontvangt u een Keukeninstallatie gids. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe de keuken gemonteerd kan worden. Desalniettemin kan het vrij lastig zijn om de keuken zelf te monteren. Het zelf monteren van de keukenkasten is in ieder geval tijdrovend. Voor het monteren van een kast met deur moet u minimaal 30 minuten uittrekken. Als u een kast met lades gaat monteren, moet u rekening houden met 60 minuten om de kast en de lades in elkaar te zetten. Een IKEA keuken plaatsen is niet erg moeilijk, maar wel erg tijdrovend. Hier vindt u  filmpjes over de installatie van een IKEA keuken.

De Keuken laten plaatsen

Natuurlijk is het ook mogelijk om u keuken te laten plaatsen. IKEA werkt samen met een aantal externe installatiebedrijven. Deze bedrijven hebben veel ervaring met het plaatsen van IKEA keukens. Het bedrag van dat u uiteindelijk voor de Montage van uw keuken betaalt, betaalt u dan ook rechtstreeks aan de installatiebedrijven.

De prijs van de Montage wordt handmatig berekend en hangt onder andere af van het aantal kasten en apparaten dat geïnstalleerd dient te worden. Wanneer u een Ikea keuken koopt, dient u er rekening mee te houden dat ook de kasten nog in elkaar gezet moeten worden. Dit is een eenvoudige maar tijdrovende klus. Om deze reden is het laten monteren van een IKEA keuken niet voordelig. Ikea berekent voor u alleen het Montage bedrag voor de te installeren keuken. Dit bedrag betaalt u vervolgens niet aan Ikea maar aan het montage bedrijf. Voor eventueel extra werk zoals het verleggen van leidingen, kan Ikea geen prijsopgave berekenen. Hiervoor kunt u echter wel terecht bij de monteur wanneer deze bij u langskomt om de maten van de ruimte in te meten.

Hier vindt u de link naar de Montage Calculator