Ikea Keukenlades Systemen

Ikea keukenlades

In elke keuken horen natuurlijk lades. Voorheen waren we gewend om vooral met deuren te werken. Lades werden vaak uitsluitend gebruikt om bestek in kwijt te kunnen. Tegenwoordig zijn de ladesystemen echter dusdanig verbeterd dat uw halve keuken uit lades zou kunnen bestaan. Natuurlijk is een lade een duurdere oplossing dan een deurtje. Een ladesysteem is een stuk prijziger dan een scharnier en een set planken. Het grote voordeel van Ikea keukenlades is dat ze in hun volledigheid uit de kast komen. Dit zorgt ervoor dat het knielen om de producten in de achterkant van uw kast te bereiken tot de verleden tijd kunnen behoren.

Ikea Keukenlades

Bij Ikea heeft u keuzen uit twee ladesystemen; Maximera en Forvara.

Maximera:

  • Zelf dempend
  • Geruisloos
  • 25 jaar garantie

Forvara:

  • Niet dempend
  • Maakt geluid
  • 10 jaar garantie

Maten van Ladesystemen

Maximera ladesystemen hebben drie lade hoogtes; laag, middel en hoog. De Forvara ladesystemen hebben alleen laag en middel. De ladefronten die hiermee corresponderen zijn 10 cm, 20 cm en 40 cm hoog. Tevens kunt u door middel van het Utrusta binnenlade front ook binnenlades plaatsen in de kasten. Verder werken de binnenlades met dezelfde ladesystemen.

Extra Opties Maximera

Maximera lade systemen zijn uit te breiden met twee producten. Zo kunt u ladeverdelers plaatsen op de stangen van de midden en hoge lades. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld uw borden of pannen goed kunt scheiden. Ook voor het scheiden van bijvoorbeeld kopjes of glazen kunnen deze scheidingswandjes erg handig zijn. Tevens zijn er ook glasplaatjes te bestellen om de kieren op te vullen tussen de onderkant van het ladesysteem en de beugeltjes bij de middel en hoge lades. Dit kan erg handig zijn wanneer u bijvoorbeeld kleinere producten wilt opslaan in middel of hoge lades. De glazen plaatjes zorgen er dan voor dat de producten niet aan de zijkant uit de lades vallen wanneer u deze opent.