Ikea Keukens

Een Overzicht van de IKEA Keukens

Ikea keukens zijn te verkrijgen in alle soorten en maten. Er zijn verschillende maten keukenkasten en maten keukenfronten waarmee u uw ideale keuken kunt samenstellen. Op deze pagina staan voorbeelden van compleet gebouwde keukens. Alleen de keukenfronten waarmee een volledige keuken te maken is, staan op deze pagina vermeld. IKEA heeft ook zogenaamde accent deuren welke alleen in de maten van bovenkasten beschikbaar zijn. Deze accent keukens, zoals bijvoorbeeld oker geel en roestvrij staal, staan niet op de afbeeldingen hieronder.

Op de foto’s van de verschillende IKEA keukens zijn natuurlijk ook verschillende IKEA Keukenbladen en Spoelbakken te zien. Navigeert u naar de juist pagina’s om hier meer informatie over te verkrijgen. Houdt u er ook rekening mee dat de foto’s slechts voorbeelden van opstellingen zijn. Op sommige foto’s worden verschillende fronten met elkaar gecombineerd. In principe is ieder kastje wat u op de foto’s ziet ook te verkrijgen in de andere IKEA keuken fronten.

De Prijzen van IKEA Keukens

De keukens op de afbeeldingen zijn slechts voorbeelden van keukenopstellingen. De type kasten( deuren of lades) en de maten van de kasten bepalen samen met het front de prijs per kast. Het totaal aantal kasten plus de keuzes van een werkblad, spoelbak en apparatuur bepalen de uiteindelijke prijs van de IKEA keuken. De voordeligste keuken op bovenstaande afbeeldingen is de witte Haggeby keuken. Voor een Haggeby Keuken van dit formaat bent u minder dan € 1.000,- kwijt wanneer u deze zelf monteert. De duurste keuken op de afbeeldingen is de Laxarby Zwart. Natuurlijk omdat deze keuken een stuk groter is in het geval van de afbeelding, maar ook omdat er in deze specifieke keuken gekozen is voor duurdere apparatuur. Daarnaast is het Laxarby front een stuk prijziger dan het Haggeby front. Dit heeft onder andere te maken met het materiaal van het front. Het Laxarby front, welke ook in een white wash te verkrijgen is, bestaat grotendeels uit massief grenen. Het Haggeby front bestaat uit een geplakte witte kunststof laag op spaanplaat. Een Laxarby Keuken van dit formaat zal richting de € 10.000,- kosten.