Ikea Keukenverlichting

De systemen in Ikea Keukenverlichting

Wat IKEA keukenverlichting betref heeft u grofweg keuze uit twee verlichting systemen; Omlopp en Utrusta verlichting. Beide systemen zijn led verlichtingen. Omlopp is zelf gemakkelijk aan te sluiten terwijl voor Utrusta een elektricien wordt aanbevolen.

Ikea Keukenverlichting

De Verlichtingssystemen

Omlopp verlichting bestaat uit dunne led balken. U kunt kiezen uit witte en aluminium kleurige led balken. Het systeem is gemakkelijk zelf aan te sluiten en werkt middels transformatoren en een stekker in het stopcontact. Met de Utrusta afstandsbediening kunt u niet alleen de verlichting op afstand bedienen, maar ook gebruik maken van de dim functie (Lees ook: De Utrusta Afstandsbediening werkt niet).

Utrusta verlichting is een systeem van dikkere led balken en is tevens verkrijgbaar in de kleuren wit en aluminium. Dit systeem dient echter aangesloten te worden door een elektricien. Het voordeel van het Utrusta systeem is dat u tussen de led balken stopcontacten plaatsen welke tevens beschikken over een USB aansluiting. Verder werken de twee verlichting systemen hetzelfde.

Lade Verlichting en Spots

Het Omlopp systeem is iets voordeliger dan het Utrusta verlichting systeem. Voor het omlopp systeem zijn ook led balken beschikbaar om de lades van de binnenkant te verlichten. Deze zijn zowel met de Maximera als de Forvara lades te combineren. Daarnaast heeft het Omlopp systeem ook led spots voor in bijvoorbeeld vitrinekasten. Deze hoeven uw keuze tussen Utrusta en Omlopp niet te beïnvloeden. De Omlopp ladeverlichting en de spots zijn prima te combineren met het Utrusta verlichtingssysteem.