Ikea Werkbladen

De keuze van Ikea werkbladen

Bij Ikea heeft u de keuze uit zogenaamde standaard werkbladen en maatwerkbladen.

Standaard Werkbladen liggen in standaard maten op voorraad bij de vestigingen van Ikea. De bladen zijn dan altijd 63,5 cm diep en 186 cm of 246 cm lang. Dit betekent dat u dus zelf het blad en de eventuele gaten voor een spoelbak en kookplaat zelf op maat dient te zagen. Een plakstrip om de zaagrand af te dekken, zit verpakt in de doos met het werkblad.

Voor standaard Ikea werkbladen heeft u keuze uit verschillende materialen, laminaat, Massief Hout en Gefineerd Hout.

Ikea Werkbladen

Massief Houten Werkblad

Personlig Maatwerkbladen worden voor u op maat gemaakt in de fabriek. U kunt kiezen uit dieptes tussen de 10 cm en de 125 cm en lengtes tussen 10 cm en 400 cm (Met uitzondering van steen composiet maximaal 300 cm). De materialen waar u uit kunt kiezen zijn laminaat, massief hout, acrylaat en steen composiet. De prijzen van een maatwerkblad variëren sterk en zijn vaak een stuk prijziger dan de standaard werkbladen.

Wanneer u een maatwerkblad bij IKEA wilt bestellen, dient u in veel gevallen zelf de maten van het werkblad op te geven alsmede de maten van uitsparingen en de hartmaat hiervan. IKEA zaagt alleen gaten in werkbladen met een diepte van minimaal 61,5 cm. Daarnaast moet het gat van de uitsparing minimaal 15 cm verwijderd zijn van een hoekverbinding en de zijkant van het werkblad.

Wanneer u een maatwerkblad bestelt, heeft u tevens de mogelijkheid om een spoelbak te laten verzinken of te laten in vrezen. Dit heeft als voordeel dat u geen opstaande rand op het werkblad heeft van de spoelbak en gemakkelijker vuil de spoelbak in kunt vegen. Daarnaast vinden veel mensen een verzonken spoelbak ook een stuk aantrekkelijker voor het oog.

Let op: Geen van de IKEA werkbladen  heeft een waterkering. Wel kunt u op maat een veegplint of een wandpaneel laten maken in de verschillende Personlig materialen.

De Prijzen van IKEA Maat werkbladen

Een kort overzicht om u een indruk te geven van de prijzen per strekkende meter. Op deze manier kunt u een idee krijgen wat een werkblad op maat u ongeveer gaat kosten. Deze prijzen gaan uit van de meest voorkomende afwerkingen en van de standaard diepte van IKEA bladen, namelijk 63,5 cm. Bij sommige materialen, zoals bijvoorbeeld laminaat, kunt u kiezen tussen verschillende afwerkingen. Bij deze prijzen gaan we uit van een afgeronde voorkant. Wanneer u een andere diepte wilt voor u werkblad, kan hierdoor ook de prijs per strekkende meter veranderen.

Laminaat 2,8 cm dik: €56,-

Laminaat 3,8 cm dik: €61,-

Massief Hout 3,8 cm dik: € 190,-

Acrylaat: €210,-

Steen Composiet: €229,-

Lees hier meer over de steen composieten werkbladen van IKEA.

Bereken hier de prijs van je maatwerkblad.